De kinesiska kvinnorna

De kinesiska kvinnorna

 

Varje år begår 150,000 kvinnor i Kina självmord. De som försöker men inte lyckas beräknas till cirka en miljon. Det är det enda landet i världen där fler kvinnor än män begår självmord. Den främsta anledningen är att kvinnan i Kina aldrig lyckats bli fri från sin lägre rang – i Kina har kvinnan aldrig haft någon status. Det är naturligtvis värre ute på landsbygden än i de rikare städerna, men under senare år har statistiken uppvisat en dramatisk ökning, som antagligen beror på det ökade ekonomiska trycket – man måste vara kapitalist i Kina idag, och klarar man sig inte som sådan och kan motstå konkurrensen finns det inget skyddsnät. Känslan av värdelöshet hos kvinnorna, som i sina äktenskap vanligen tvingas till tröstlös ensamhet, är därmed en regel med få undantag och den vanligaste anledningen till desperata självmordsåtgärder, vanligen genom inmundigandet av insektsgifter. Det är helt enkelt enda flyktmöjligheten undan den hopplösa anonymiteten och diskrimineringen. Det görs lama försök till motarbetning av könsdiskrimineringen som lokalt visar tecken till framgång, men det behövs mera. Bristen på jämlikhet och social trygghet är skriande och har blivit ännu mera så under de senaste tio årens förföljelse av de som mediterar enligt Falun Gong-metoden. De är minst 70 miljoner och har sedan 1999 utsatts för troligen världens största folkförföljelse, där det att man blott visar sig meditera innebär att man är fritt villebråd för tvångsintagningsivrare, organhandlare, översittarpoliser och angivare, då meditation enligt Falun Gong är stämplat av regimen som statsfientlig verksamhet och dess utövare offentligt brännmärkta som en ond sekt. Att den ateistiska regimen betraktar all andlig verksamhet med paranoid mordlystnad är ingenting nytt, det har den gjort sedan 1949 vilket tibetanerna och uigurerna minsann fått erfara sedan deras länder ockuperades med våld för snart 60 år sedan, men att regimen även vänder sig mot en så oskyldig verksamhet som ren meditation, som omfattas av en betydligt större del av folket än det krympande regeringspartiet, är relativt nytt och lär tyvärr knappast motverka kvinnans ständiga martyrskap i det samhälle i världen som måste betecknas som det grymmaste, som också har världens ledande miljöförstöring att skryta med och toppar den klimatvärmande utsläppsbovligan i världen utan konkurrens, - utom att Kina avrättar fler människor årligen än hela världen för övrigt. Iran som nummer två kommer långt efter.

Lägg till detta enbarnstvånget i kinesiska familjer, som leder till att icke önskvärda döttrar gärna undanröjes, medan statistiken på kinesiska mödrar som steriliserats för att de fött mer än ett barn är en annan cancerfläck på den kinesiska kommunismen. Vilken moder vill leva vidare efter tvångssterilisering? Ett annat resultat av allt detta är den demografiska förvridningen i Kina som ständigt förvärras åt onaturligt håll, så att det blir fler och fler män (som ensamma barn) och ständigt färre (icke önskvärda) kvinnor.

När de på sitt land bestulna uigurerna till slut gör ett förtvivlat uppror mot den förtryckande ockupationsmaktens ständiga övervåld och diskriminering, anklagar kineserna uigurerna för att ställa till med bråk och håvar in dem, precis som tibetanerna, med livstidsstraff och avrättningar att vänta med nya lönsamma organtransplantationer i beredskap. Och detta Kina värnar hela världen om i svansande kryperi av fruktan för att förlora sina lönsamma affärer med Kina, som Nixon och Kissinger öppnade porten för genom offrandet av allt stöd för det demokratiska Taiwan och Tibets sista frihetskämpar, detta Kina, vars alltjämt regerande parti var den drivande kraften bakom Pol Pot-regimen i Kambodja och som håller Burmajuntan om ryggen, världens mest omänskliga militärdiktatur, och som försett Pakistan med kärnvapenteknologi och är vapenexportör åt Mugabe och folkmördarregimen i Khartoum, utom att det är det enda land som alltid hållit Nordkorea om ryggen, den sjukaste skurkstaten av alla. Kina står därmed in flagrantia bakom alla världens framträdande skurkstater, och hela världen kröker rygg för Kina av rädsla för att gå miste om dess lönsamma affärer, precis som världens politiker kröp för nazisterna under 30-talet. Inte konstigt att världsekonomin går åt helvete.

Vem var det som sade: ”Den regeringen är en skam för världen så länge den får hålla på”? Det var Olof Palme, men han sade det aldrig om Kina eller Nordkorea och allra minst om Pol Pot. 

Det går inte att ha en sådan nation i en värld, som inför det klimatologiska universalhotet kräver att alla samarbetar för motverkan av klimatförändringen.

                     

                      


Kommentarer
Postat av: Perra J

Hej Christian,

läste här om de kinesiska kvinnorna, och det sätter igång så många reaktioner.Det har alltid funnits centraliserande och decentraliserande krafter, vilka alltid har legat i konflikt. Men konflikten är alltid relativ. Vi tror att det finns en sida som har RÄTT, och en som har FEL - och vi identifierar oss i detta drama.Det mänsliga egot måste alltid projicera aggression, ilska och rädsla på något yttre objekt. Problemet är alltid någon annanstans. Det måste alltid finnas ett yttre hot, en konflikt, blott för att egot ska kunna överleva.

Vi vet inte på den här fördömda planeten vilka vi är - eller VAD vi är. Därför har vi vårt ego, som ett slags autopilot. Makteliter som den kinesiska kommunismen - totalt identifierade med egot - lever på folkets rädsla och aggression - och ignorans.Så nu fick jag till slut läsa att rentav stillsamma meditatörer förföljs. Jag hade aldrig hört talas om att sådant existerar i VÅRA tider - men jag har på ett intuitivt plan FÖRSTÅTT att det måste förekomma.En annan maktelit var Romarriket. De torterade de kristna (de sanna kristna som häpnadsväckande nog följde Jesus budskap: Gud är INOM dig), i syfte att få dem att avsäga sig tron på någon INRE sanning, för att istället erkänna den YTTRE maktens (romerske kejsarens) överhöghet.Och de har fortsatt med detta - under namn av Romerska Katolska Kyrkan. Genom att postulera en YTTRE Gud, skapar man möjligheten att placera sig emellan folket och deras Gud - detta möjliggörs tack vare att det finns rädsla. Därför är det viktigt att rädsla sprids och hålls levande. Och därför är stillsamma meditatörer ett hot mot deras existens.Och det existerar en dold elit bakom Katolska Kyrkan, som uppfann kommunismen (de "testade" den i sydamerika innan ryska revoultionen), och som tidigt förstod att måla upp en dualistisk konflikt, med en sida som har RÄTT - som bekämpar en sida som har FEL.Men så länge Jag inte ser Min inre sanning, måste jag alltid förfasa mig över hur hemskt ANDRA människor och länder beter sig, och gripas av det episka dramat, och då blir jag också ett offer. Att vända andra kinden till handlar om detta - att inte gå in i en dualistisk konflikt. För då identifierar du dig med egot.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback